Week van Zorg en Welzijn

Van 11 tot en met 16 maart 2019 wordt voor de zevende keer de nationale Week van Zorg en Welzijn (WZW) gehouden. Dé gelegenheid om te laten zien wat we doen en waar we trots op zijn als sector. In 2019 focussen we ons op de doelgroep zij-instromers en herintreders. Zorg- en welzijnsinstellingen kunnen jaarlijks deelnemen door middel van een open dag of activiteiten voor een specifieke doelgroep tijdens deze week.

Aanmelden WZW2019

Meld hier uw organisatie aan of af voor de Week van Zorg en Welzijn 2019.

Doet mee aan WZW19

Gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens volgens ons privacyreglement?

WGV Zorg en Welzijn coördineert en promoot de Week van Zorg en Welzijn in Overijssel, Noord- en Oost-Gelderland. In 2018 deden bijna 100 organisaties in onze regio mee, met zo'n 280 locaties.

Ideeënboekje vol inspiratie
Wat gaat jouw organisatie doen tijdens de volgende WZW? In het ideeënboekje staan allerlei activiteiten die origineel en succesvol bleken te zijn voor een kleine of grote groep, voor verschillende doelgroepen, minimaal of maximaal budget, met of zonder hulp en veel of weinig werk. Haal inspiratie uit het ideeënboekje.

Klik hier voor de printversie van het ideeënboekje (zwart-witversie zonder afbeeldingen).

Terugblik WZW 2018
De Week van Zorg en Welzijn 2018 was een groot succes. Ambassadeur Maarten van der Weijden verzorgde met een 24-uurs zwemestafette een spectaculaire kick-off van de Week. In de media was er ruime aandacht en vele bekende Nederlanders kwamen op bezoek. In totaal openden ruim 1.400 locaties in Nederland de deuren. Lees hier een samenvatting over het verloop van de Week in Oost-Nederland en/of lees het jaaroverzicht WZW 2018. Of bekijk de wrap-up movie als terugblik op de landelijke Week van Zorg en Welzijn!

Special Zorg en Welzijn
Ter promotie van de Week van Zorg en Welzijn is begin maart 2019 in heel Nederland, bij ruim 4 miljoen huishoudens, de Special Zorg en Welzijn verspreid. Deze krant is door WGV Zorg en Welzijn in Overijssel, Noord- en Oost-Gelderland aangevuld met regionale pagina’s en bezorgd bij 707.000 huishoudens. In ons werkgebied zijn er vier edities verschenen. Bekijk ze via de volgende links: