Digitaal Leerplatform - allyoucanlearn.eu

Allyoucanlearn.eu is een open leerplatform dat op 16 maart 2016 is gelanceerd. Deze online omgeving bevat e-learningmodules voor medewerkers, studenten, mantelzorgers en vrijwilligers in zorg en welzijn. Het is ook voor zzp'ers, gemeentemedewerkers en andere betrokkenen. Er is een RIF-subsidie aangevraagd (Regionaal Investeringsfonds mbo) om de groeiambitie voor de komende 4 jaar te kunnen realiseren. Penvoerder voor de aanvraag is mbo-opleider Aventus, de aanvraag wordt gesteund door alle mbo- en hbo-organisaties in het werkgebied van WGV Zorg en Welzijn.

De ambitie voor de komende jaren is om het open leerplatform verder te ontwikkelen en uit te breiden met veel meer gratis e-learningmodules. Na 4 jaar moeten er minimaal 150 modules staan die door iedereen gratis gebruikt kunnen worden. Onderwijs (8 roc's en 4 hogescholen), zorg- en welzijnsorganisaties, e-learning bedrijven, gemeentes en provincies (Gelderland en Overijssel) werken hierin nauw samen met elkaar. Hoewel het platform is gestart in Oost-Nederland, is het de bedoeling dat het platform een landelijke dekking krijgt.

Naast het ontwikkelen van modules worden in het project ook 150 docenten en opleidingsdeskundigen geschoold tot 'instructional designer', waarbij men leert klassieke lesopzetten om te zetten naar e-learning content. Ook worden 800 docenten geschoold hoe ze e-learning kunnen integreren binnen de eigen lessen. Om alles goed te kunnen monitoren en te onderbouwen, wordt er ook een onderzoeksprogramma uitgevoerd.

Meer zien? Kijk op allyoucanlearn.eu.
 

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Marieke Zwier, projectmedewerker onderwijs, tel: 088 255 66 50 of e-mail: info@wgvzorgenwelzijn.nl.