Workshop 'Privacy in verzuim saai? Helemaal niet'

20-11-2017
Tijd: 9:30 - 11:30 uur

Sinds de privacyregels zijn aangescherpt en de Autoriteit Persoonsgegevens handhavende maatregelen en zelfs een boete tot € 810.000 of 10 procent van de totale omzet kunnen opleggen, is er veel onrust ontstaan. Maar wat zijn nu de arbeidsrechtelijke eisen die gelden voor een goed opgebouwd dossier? Ook mogen zieke werknemers zich niet onder druk gezet voelen om te gaan spreken over privacygevoelige onderwerpen. Een goed verzuimdossier is tenslotte van essentieel belang om een succesvolle re-integratieprocedure in te kunnen zetten als een medewerker verzuimt.

Wat mag nu wel en wat mag nu niet?
Privacy saai? Helemaal niet in deze korte, interactieve workshop. Aan de hand van een klein stukje achtergrond wordt met behulp van casuïstiek uitleg gegeven over privacy, de wetgeving en de praktijk. We kijken vooral naar de mogelijkheden die er wél zijn op dit gebied! Zeker in het geval van psychische klachten wordt privacy als complicerend beschouwd. Om maar te zwijgen van de combinatie met zelfsturende teams. Hier gaan we mee aan de slag en natuurlijk nemen we een stuk preventie mee! Uiteindelijk is voorkomen beter dan genezen.

Resultaat
Door goed en op de juiste manier met uw medewerker in gesprek te gaan, voorkomen dat medewerkers uitvallen met (psychische) klachten. Uiteraard conform de richtlijnen van de geldende privacywetgeving.

Voor wie
Leidinggevenden, teamcoaches, casemanagers, HR adviseurs met aandachtsgebied verzuim, vitaliteitscoaches, rolverantwoordelijken vanuit teams. Deelname is kosteloos voor leden van WGV Zorg en Welzijn, maar aanmelden is niet vrijblijvend. Bij afmelding binnen 5 werkdagen voor aanvang van de workshop wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht. Niet-leden betalen €250,- voor deze workshop.

Tijd en locatie
De workshop wordt gehouden op maandag 20 november van 9:30-11:30 uur bij WGV Zorg en Welzijn, Zutphenseweg 51, Deventer. 

Door wie
De workshop wordt gegeven door Willeke Nijkamp van Vitaal Verder
 

Aanmelden workshop 'Privacy in verzuim saai? Helemaal niet' op 20-11-2017

Meld u hier aan voor de workshop