Workshop 'Leefstijl coaching - in gesprek over vitaliteit'

31-10-2017
Tijd: 09:00 - 12:00 uur

Duurzame inzetbaarheid, vitale medewerkers, behoud van personeel en een vitale organisatie; het zijn en blijven actuele thema’s die op de agenda van zowel werkgevers als de overheid staan. Een goede gezondheid vergroot de kans op een lang leven van goede kwaliteit en op duurzame arbeidsdeelname. De arbeidsmarkt vraagt om een beroepsbevolking die langer, vitaler en gelukkiger aan de slag is en blijft.

Hoe gaan we in gesprek met medewerkers over inzetbaarheid? Wat zijn tips en trucs om een gezonde leefstijl te stimuleren? Het vinden van een antwoord op deze vraag vormt een flinke uitdaging (voor leidinggevenden).

Met deze workshop gaan we in op de volgende onderwerpen:
 1. Inzicht in het kader. Wat verstaan we onder vitaliteit en inzetbaarheid en waarom is aandacht voor gezonde leefstijl belangrijk?
 2. Tips en trucs om medewerkers gezond en inzetbaar te houden, bestaande uit:
  • Modellen: stages of change & GROW
  • Casus van een medewerker uit uw praktijk: hoe het onderwerp bespreekbaar maken.            
  • Wat zijn juridische kaders.
 3. Praktisch oefenen van verschillende rolspellen. bestaande uit:
  • Demonstratie (toon van het gesprek: bestraffend of ondersteunend).                
  • Implementatie interventie.                                     
  • Mogelijkheden om te starten met een gezonde leefstijl op het werk.
Resultaat
Aan het eind van de workshop heeft u inzicht en tools in handen hoe u meer gemotiveerde, vitale medewerkers, die meer verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leefstijl en duurzame inzetbaarheid, kunt verwerven.
 
Voor wie
De workshop is bedoeld voor functionarissen P&O/HRM, leidinggevenden, (case)managers, arbo- en verzuimcoördinatoren, directeuren (van kleine instellingen) en aandacht functionarissen in zelfsturende teams. Deelname is kosteloos voor leden van WGV Zorg en Welzijn, maar aanmelden is niet vrijblijvend. Bij afmelding binnen 5 werkdagen voor aanvang van de workshop wordt € 50,- annuleringskosten in rekening gebracht. In de bevestigingsmail die u na aanmelden ontvangt, staat tot wanneer u gratis kunt annuleren. Niet-leden betalen €250,- voor deze workshop. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers.

Waar en wanneer
WGV Zorg en Welzijn Zutphenseweg 51 Deventer
Dinsdag 31 oktober 2017 van 09:00 – 12:00 uur

Door
De workshop wordt geleid door Marike van Kalken van Bewegen Werkt. Marike is bewegingswetenschapper en docent aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid (AVLEG).

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Maria Perini, projectmedewerker van WGV Zorg en Welzijn via 088 - 255 66 50 of stuur een mail.

Aanmelden Leefstijl coaching - in gesprek over vitaliteit op 31-10-17

Meld u hier aan voor de workshop