RAAT bijeenkomst regio Stedendriehoek en Noord-Veluwe

31-08-2018
Tijd: 09:30 - 12:00 uur

Omdat de sector Zorg & Welzijn de komende jaren veel extra mensen nodig heeft, start in het najaar van 2018 in opdracht van het ministerie van VWS, een landelijke publiekscampagne met de slogan 'IK ZORG'. In deze campagne staan de mensen die in zorg & welzijn werken centraal. Deze zomer rijdt een campagnebus door heel Nederland om de verhalen en foto's op te halen. Hier hebben jullie misschien al iets van gemerkt of zelfs aan mee gedaan.

Regionale actie gewenst!
Met de slogan 'IK ZORG' vertellen mensen uit zorg en welzijn wat ze doen, waar ze trots op zijn en wat ze willen dat anderen weten over werken in zorg en welzijn. Met de campagne laten we mensen buiten de sector zien dat werken in zorg en welzijn zoveel meer is dan men wellicht denkt. De campagne zal naar verwachting leiden tot een grote toestroom van mensen die de zorg in willen. De landelijke campagne wordt gecombineerd met een landelijke website waar geïnteresseerden die in  zorg & welzijn willen werken uitgebreidere informatie kunnen vinden. Vervolgens worden geïnteresseerden doorgeleid naar de regio waarin ze willen werken.

De uitdaging wordt deze toestroom in de regio in goede banen te leiden!
Graag bespreken we hoe we hierin samen kunnen optrekken en welke afspraken we samen kunnen maken. We willen uiteraard graag dat mensen die echt geïnteresseerd en geschikt zijn voor een baan in zorg en welzijn opgeleid kunnen worden en uiteindelijk aan de slag zullen gaan.

Verbrede leerpaden
Verbrede leerpaden is een initiatief van Zorgplatform Apeldoorn. Hierin werken meerdere werkgevers samen om zorgprofessionals breed op te leiden, zodat zij op verschillende plekken in de regio kunnen werken. In september start een pilotgroep. Graag vertelt Suzanne Welbergen, projectleider verbrede leerpaden, wat het initiatief inhoudt en willen we kijken of er belangstelling is om het project breder uit te rollen.

Meer informatie
De bijeenkomst vindt plaats bij de Gasfabriek, Zutphenseweg 6 in Deventer. Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Neem contact op met Marie-Susan van der Munnik, beleidsmedewerker bij WGV Zorg en Welzijn, via 088 255 66 50 of stuur een mail.
 

Aanmelden RAAT bijeenkomst regio Stedendriehoek en Noord-Veluwe 31/08/18