Proeverij 'Minder werkstress, meer (werk)plezier

14-11-2017
Tijd: 09:00 - 12:30 uur

Op dit moment lopen 1 op de 7 werkende Nederlanders het risico om in een burn-out terecht te komen. In de categorie van 25- tot 34-jarigen is dit zelfs 1 op de 6. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft depressie uitgeroepen tot de nummer 1 oorzaak van invaliditeit wereldwijd. Kortom, mentale klachten zijn stijgende en de mentale gezondheid van medewerkers is een ‘hot item’. Daarnaast is er de afgelopen jaren binnen zorg- en welzijnsorganisaties veel focus geweest op kostenbesparingen en efficiëntieslagen. Daarbij is er niet altijd aandacht geweest voor de mens.

Het kan ook anders. In organisaties waar medewerkers vrij, blij en autonoom kunnen werken heerst een open en constructief gespreksklimaat. Medewerkers gaan respectvol met elkaar om, gaan op een gezonde manier confrontaties aan en communiceren op een kwetsbaar niveau. Met als gevolg dat er met meer plezier, en in gezamenlijkheid, wordt toegewerkt naar mooie prestaties.

In uw organisatie aan de slag met (werk)plezier
Werkplezier laten groeien werkt! Hoe zet u dit samen met medewerkers in gang? In deze proeverij ervaart u een mix van aansprekende thema’s uit de aanpak ‘MINDER WERKSTRESS MEER PLEZIER™ waarmee u medewerkers stapsgewijs in beweging kunt zetten.

Inhoud proeverij
Vanuit een theoretisch onderbouwde invalshoek worden praktische handvatten aangereikt en u gaat op ervaringsgerichte manier kennismaken met enkele thema’s uit de aanpak. Met de aangereikte kennis en handvatten kunt u direct binnen uw eigen organisatie aan de slag. De aanpak bestaat uit 7 modules. In deze modules wordt gewerkt aan verschillende aspecten van persoonlijke- én teamontwikkeling met als doel mentaal fitter te worden om een teamsucces te behalen. Zo werkt u samen aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers binnen teams!
 1. Vertrouwen
  In uzelf, uw collega's en de onderlinge samenwerking
 2. Zelfsturing
  Op een gezonde manier verantwoordelijkheid en regie nemen
 3. Plezier
  Met energie en voldoening uw werk doen
 4. Mindfulness
  Aandacht voor uzelf in het hier en nu
 5. Commitment
  Vanuit persoonlijke waarden toewerken naar teamdoelstellingen
 6. Interactie
  Stimuleren van een open en constructief gespreksklimaat. Zónder kunstmatige harmonie
 7. Teambelang
  Alle neuzen dezelfde kant op met aandacht voor het collectief

Resultaat
Aan het einde van de proeverij zult u op een ervaringsgerichte manier kennis hebben gemaakt met enkele thema’s uit de aanpak ‘MINDER WERKSTRESS MEER PLEZIER™. De elementen zorgen voor inzicht in houding en gedrag en in de dynamiek die tussen mensen binnen organisaties actief is. Vanuit een theoretisch onderbouwde invalshoek worden praktische handvatten aangereikt om direct met deze kennis en inzicht binnen de eigen organisatie aan de slag te gaan.
 
Voor wie
De proeverij is bedoeld voor HR-functionarissen, arbo- en verzuimcoördinatoren, adviseurs Gezondheid & Veiligheid en leidinggevenden. Deelname is kosteloos voor leden van WGV Zorg en Welzijn, maar aanmelden is niet vrijblijvend. Bij afmelding binnen 5 werkdagen voor aanvang van de workshop wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht. Niet-leden betalen €250,- voor deze proeverij.
 
Tijd en locatie
De workshop wordt gehouden op dinsdag 14 november 2017 van 09:00-12:30 uur bij WGV Zorg en Welzijn, Zutphenseweg 51, Deventer. 
 
Door wie
De workshop wordt gegeven door Ferry de Wit en Selmar Wesselink, positieve psychologen van MWMP.nl

Aanmelden proeverij 'Minder werkstress, meer werkplezier' op 14-11-2017

Meld u hier aan voor de proeverij.