Meeting 'Bouwen aan veilige zorgrelaties'

10-10-2017
Tijd: 13:00 - 16:30 uur

'Verzorgende verdacht van bestelen dementerende vrouw'; 'Man mishandeld in verpleeghuis'. Dit soort berichten komen helaas regelmatig voorbij in het nieuws. Het is belangrijk om misstanden binnen zorgorganisaties bespreekbaar te maken. Maar hoe kunt u dit binnen uw organisatie doen? Laakbaar gedrag van medewerkers bespreekbaar maken staat centraal in de meeting ‘Bouwen aan veilige zorgrelaties’ op dinsdagmiddag 10 oktober.

'Verzorgende verdacht van bestelen dementerende vrouw'
'Man (85) uit Annen mishandeld in verpleeghuis'
'Stelende zorgmedewerker eindelijk aangepakt’

De bijeenkomst wordt georganiseerd door WGV Zorg en Welzijn, in samenwerking met RegioPlus en Hoffmann Bedrijfsrecherche. Na enkele korte presentaties over belangrijke elementen van veilige zorgrelaties kan worden doorgepraat over deze morele dilemma’s en de noodzaak hierover afspraken te maken en deze ook na te komen. Verder krijgt u informatie over de do’s en don’ts van bewijs verzamelen en aangifte doen. Tevens wordt u geïnformeerd over de werkwijze van het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn.

Opzet meeting
1. Informatie over veilige zorgrelaties
2. Dilemma's bespreekbaar maken:
- Waarom is het belangrijk dat zorgmedewerkers veilig en integer werken? En waarom moet grensoverschrijdend gedrag van medewerkers bespreekbaar gemaakt worden?
- Wat heeft u als werkgever aan veilige zorgrelaties en hoe delen we inzichten?
- Hoe zorgt u voor een veilige omgeving voor cliënten en medewerkers?
3. Aangifte doen, bewijs verzamelen en praktijkvoorbeelden
4. Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn (voor VVT, GHZ en GGZ)

Voor wie
De meeting is bedoeld voor bestuurders en hoofden HRM/P&O. De meeting is gratis toegankelijk voor zorg- en welzijnsinstellingen, maar aanmelden is niet vrijblijvend. Bij afmelding binnen 5 werkdagen voor aanvang van de meeting wordt € 50,- annuleringskosten in rekening gebracht. In de bevestigingsmail die u na aanmelden ontvangt, staat tot wanneer u gratis kunt annuleren.
 
Waar
De bijeenkomst wordt gehouden bij WGV Zorg en Welzijn, Zutphenseweg 51, Deventer.

Meer informatie
Neem voor meer informatie of vragen contact op met Maria Perini, projectmedewerker en projectleider Waarschuwingsregister bij WGV Zorg en Welzijn via telefoonnummer 088 255 66 50, of stuur een e-mail.

Laat u informeren en praat mee over bewustwording, preventie en interventie bij grensoverschrijdend gedrag van medewerkers. U bent van harte welkom. Meld u hieronder aan.

Meeting 'Bouwen aan veilige zorgrelaties' 10/10/17

Meld u hier aan voor de meeting.