Masterclass arbeidsrecht (1)

21-09-2017
Tijd: 09:30 - 15:30 uur

UWV procedures, 10 tips voor het gegarandeerd krijgen van een ontslagvergunning & de vaststellingsovereenkomst onder de WWZ, WKKGZ en Waarschuwingsregister. Dit zijn de onderwerpen die aan bod komen tijdens de masterclass arbeidsrecht die WGV Zorg en Welzijn op donderdag 21 september organiseert in samenwerking met Hanze advocaat. De 2e masterclass vindt plaats op 23 november.

UWV procedures: bij twee jaar ziekte en bedrijfseconomische reden
Sinds de invoering van de WWZ is het UWV na 2 jaar ziekte en bij bedrijfseconomische ontslag de verplichte route. Het UWV heeft daarbij ook een nieuwe werkwijze ingevoerd. Langzaam maar zeker wordt duidelijker hoe de wet uitpakt voor de praktijk. Wanneer mag u een ontslagvergunning bij het UWV aanvragen en wat zijn de top 10 tips om de vergunning altijd toegewezen te krijgen? U ontwikkelt een stappenplan waarbij succesvol en zelfstandig de UWV procedure naar een ontslagvergunning doorlopen kan worden.

Vaststellingsovereenkomsten onder WWZ, WKKGZ en Waarschuwingsregister
In het middaggedeelte komt de vaststellingsovereenkomst nieuwe stijl uitgebreid aan bod. Aan de hand van een volledig up-to-date model vaststellingsovereenkomst wordt besproken hoe u een inhoudelijk en juridisch optimaal onderhandelingsresultaat kunt behalen. Wat zijn de valkuilen en waar u moet u op letten bij de onderhandelingen? Hoe bouwt u ‘wisselgeld’ en vergroot u ‘de koek’? Wat zijn de gevolgen van de Wet Werk en Zekerheid, WKKGZ en Waarschuwingsregister voor het afsluiten van de vaststellingsovereenkomst? U ontvangt op een usb een nieuw model vaststellingsovereenkomst die WWZ, WKKGZ en Waarschuwingsregister proof is.

Voor wie
Deze masterclass is bedoeld voor medewerkers HR, HR-adviseurs, hoofden HR en medewerkers die te maken hebben met HR-gerelateerde zaken.
 
Resultaten
Na deze module weet u exact wanneer en hoe u een ontslagvergunning bij het UWV kunt aanvragen. Uitvoering van de kennis die u hebt opgedaan, zorgt voor het soepel verkrijgen van de vergunning na 2 jaar ziekte en bij reorganisaties. Na het volgen van deze module bent u daarnaast in staat om ook onder de WWZ, WKKGZ en Waarschuwingsregister een juridisch correcte vaststellingsovereenkomst af te sluiten. Bovendien heeft u nieuwe vaardigheden aangeleerd om tot een beter onderhandelingsresultaat te komen.
 
Kosten
De kosten van deze masterclass voor leden van WGV Zorg en Welzijn zijn € 245,- per persoon (inclusief lunch en btw). Niet-leden betalen € 490,- per persoon. Let op: aanmelden is niet vrijblijvend. Bij afmelding binnen 5 werkdagen voor aanvang van de workshop wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht. In de bevestigingsmail die u na aanmelden ontvangt, staat tot wanneer u gratis kunt annuleren.

Waar & wanneer
Deze masterclass wordt gehouden op donderdag 21 september 2017 van 9.30 tot 15.30 uur. De bijeenkomst vindt plaats bij WGV Zorg en Welzijn, Zutphenseweg 51 in Deventer. Op 23 november vindt de 2e masterclass arbeidsrecht plaats met als titel 'Actualiteiten arbeidsrecht, weer helemaal bij in regels en uitspraken'. Klik hier voor meer info/aanmelden.  
 
Door wie
Roelien Klaver en Idske de Vries verzorgen deze masterclass. Zij zijn beiden als arbeidsrechtadvocaat werkzaam bij Hanze advocaat. Met hun jarenlange ervaring staan ze zowel grote als kleine zorgorganisaties met raad en daad terzijde.

Meer informatie
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Neem contact op met Janny Joosten, strategisch relatiemanager bij WGV Zorg en Welzijn, via 088 255 66 50 of stuur een mail.
 

Aanmelden masterclass arbeidsrecht (1) 21/09/17

Meld u hier aan voor de bijeenkomst.