Conferentie 'Wendbaar aan het werk'

01-11-2018

Hoe zorg je ervoor dat werknemers gezond en met plezier aan het werk zijn? Oftewel: met welke interventies houd je werknemers duurzaam inzetbaar? Dat is de kernvraag van het project ‘Wendbaar aan het werk’, geïnitieerd door werkgeversverenigingen Transvorm en WGV Zorg en Welzijn. Op 1 november 2018 worden de resultaten van dit project bekendgemaakt tijdens de conferentie Wendbaar aan het werk. Wilt u gevoed worden met nieuwe inzichten en energie om hiermee verder aan de slag te gaan? Blok dan donderdag 1 november in uw agenda en meld u meteen aan!

Het project bestaat uit twee complementaire projecten om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te versterken. Het ene project richt zich op goed werknemerschap en het andere op goed werkgeverschap. Interventies op dit gebied zijn wetenschappelijk onderzocht bij de in totaal 26 deelnemende organisaties. Partners in de uitvoering van dit project zijn Bewegen Werkt, Wecreate Consulting en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Lezing Wendbaar aan het werk en duurzame inzetbaarheid?
Door dr. Annet de Lange i.s.m. Prof. Juhani Ilmarinen

In deze lezing zal dr. Annet de Lange in samenwerking met prof. Juhani Ilmarinen, inhoudelijk ingaan op het thema: zelfleiderschap en duurzame inzetbaarheid. Zij staat stil bij wetenschappelijke kennis uit eerder onderzoek over deze thema's en geeft de belangrijkste resultaten weer uit het project Wendbaar aan het werk vanuit 26 deelnemende zorg- en welzijnsinstellingen.
 
Vragen die worden behandeld zijn:
  • Hoe duurzaam inzetbaar is de zorg- en welzijnsverlener?
  • Welke factoren zijn van invloed op de duurzame inzetbaarheid van zorg- en welzijnsverleners?
  • Integrale kijk: wat is dat?
  • De interventies: zelfleiderschap versus integrale aanpak
  • Leiderschap: wat waren de resultaten?
  • Wat zijn de ‘take-home messages’?
Workshops
Na het plenaire ochtendprogramma vinden er 's middags diverse workshops plaats. Zo verzorgt Bewegen Werkt de workshop 'Wendbare werknemers - ervaringen en lessen'. Nemen medewerkers zelf het initiatief om te werken aan meer werkplezier, loopbaanontwikkeling en een gezonde leefstijl? U hoort het tijdens deze workshop, waar ervaringen van 14 organisaties worden gedeeld. 'Leidinggeven aan duurzame inzetbaarheid' is 1 van de workshops die Wecreate Consulting zal geven. In deze workshop wordt dieper ingegaan op de rol van het leiderschap aan de hand van opgedane ervaringen tijdens het deelproject 'Werkgevers wendbaar aan het werk'. Er wordt stilgestaan bij diverse vragen, zoals 'Wat is het effect van verschillende leiderschapsstijlen?' en 'Hoe geef je aandacht aan medewerkers als de werkdruk torenhoog is?'. Lees hier meer over het programma.

Aanmelden
Meld u aan via de website Wendbaar aan het werk. Deelname aan de conferentie is gratis voor leden van Transvorm en WGV Zorg en Welzijn.

Meer informatie