Een veilige zorgrelatie in uw organisatie

29-08-2019

Ouderen, zieken en gehandicapten die afhankelijk zijn van zorg en ondersteuning, hebben recht op een veilige zorg- en woonomgeving. Ook hebben zij recht op professionals en vrijwilligers om hen heen die zij volledig kunnen vertrouwen en die hen beschermen. Helaas is dit in de praktijk niet altijd het geval. RegioPlus, VGN, ActiZ en GGZ Nederland willen dat veranderen. In samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gaan zij bestuurders en zorgprofessionals aansporen in actie te komen voor die Veilige Zorgrelatie.

In een sector waar het niet vanzelfsprekend is om te praten over gevoelens van onveiligheid of waar cliënten onvoldoende in staat zijn om hun angsten te delen, is het belangrijk om kennis en ervaringen te delen en handvatten te bieden hoe men hier mee om kan gaan. Wat doe je als bestuurder wanneer een cliënt over de schreef gaat richting je medewerkers? Of andersom: wat doe je als een medewerker een cliënt verwaarloost, mishandelt of besteelt?

Intentie van de bijeenkomst
Het is van belang dat een organisatie afspraken maakt over hoe grensoverschrijdend gedrag kan worden voorkomen en wat te doen als het onverhoopt toch voorkomt. De Leidraad Veilige zorgrelatie geeft aanbevelingen en handvatten voor het maken van deze afspraken.

Uw organisatie kan een grote bijdragen leveren aan de veiligheid in de zorg- en welzijnssector. De intentie van deze bijeenkomst is om gezamenlijk tot handvatten te komen waarmee u, samen met uw collega-bestuurders, deze verantwoordelijkheid beter kunt invullen. Wij nodigen u uit om mee te denken over verbeteringen.

Datum, tijd en locatie
De bijeenkomst wordt gehouden op 8 oktober 2019 van 16.00 tot 19.00 uur. Inloop is vanaf 15.30 uur. De locatie is Fort Voordorp, Voordorpsedijk 28b, 3737 BK, Groenekan. Klik hier voor de routebeschrijving.

Voor wie?
Deze landelijke bijeenkomst is bedoeld voor bestuurders in Zorg en Welzijn.

Meer informatie & aanmelden
Klik hier voor meer informatie en klik hier om u aan te melden voor de bijeenkomst op 8 oktober.