Een HBO diploma in twee jaar, het kan ook in het domein Gezondheid en Welzijn op hogeschool Windesheim

13-09-2019

De Associate degree Sociaal Werk in de Zorg start in september met een voltijd/duale variant.

87 (waaronder 24 mannen) jong volwassen studenten starten met dit nieuwe traject dat speciaal is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de leerwens van jong volwassenen, die stage of werk met een hbo studie willen combineren. Voltijd/duaal is een mooie aanvulling op het huidige aanbod; voor jong volwassenen die net iets anders willen dan het deeltijd traject (één dag per week naar Windesheim) of het klassieke voltijd onderwijs (bij de start vier dagen onderwijs op de opleiding).

Tijdens deze tweejarige Ad opleiding volgen studenten op donderdag en vrijdag onderwijs op Windesheim en hebben ze twee dagen per week praktijk (stage of werk). Complexe praktijkvragen zijn leidend, het programma is gebaseerd op leeruitkomsten en ontwikkeld door een enthousiast projectteam, waarin zowel collega’s van voltijd Social Work als van team Leven lang Leren met elkaar samenwerken. De interesse voor de opleiding is groot. De aanmelders zijn deels studenten van het MBO die de overstap naar de HBO-bachelor te groot vinden en deels studenten die al één of meerdere HBO- opleidingen zijn gestart, maar deze niet hebben behaald of niet denken te behalen.  Daarnaast is deze opleiding interessant voor jonge professionals in Zorg en Welzijn die een mbo hebben afgerond, net een baan hebben gevonden & daarnaast graag een hbo diploma willen behalen.

Met de start van deze nieuwe voltijd/duale variant heeft Windesheim binnen ten aanzien van Social Work op niveau 5 en 6 een breed en divers aanbod aan leerroutes waarmee we in staat zijn om studenten met verschillende leer- en onderwijsbehoeften in ons domein op passende wijze op te leiden. Met dit gedifferentieerde aanbod geven we samen vorm aan een eigen leerroute voor elke student en verbeteren we de doorstroommogelijkheden van studenten. Een afgestudeerde Ad student kan in het werkveld aan de slag, maar heeft ook de mogelijkheid om door te stromen naar de bachelor.