Nieuws

Coronabanen om de zorg te ontlasten
14-01-2021
Het einde van de coronacrisis is nog niet in zicht en de druk op zorgmedewerkers blijft ongekend hoog. Om de zorg te ontlasten maakt de overheid middelen vrij voor bijna 5.000 fulltime coronabanen. Dit zijn banen waar geen of beperkte scholing voor nodig is, maar die wel belangrijke verlichting kunnen bieden in de werkdruk. Deze gesubsidieerde banen zijn bedoeld voor de tijdelijke, extra inzet van ondersteunend personeel, ter ontlasting van het gediplomeerde personeel. 
Lees meer

Column Susanne Katus - januari 2021
13-01-2021
Allereerst wil ik u een gelukkig en gezond nieuwjaar wensen, ondanks deze lastige tijd. Wat heeft corona voor een extreme omslag gezorgd in onze samenleving. Wat doet dit met mensen en wat gaat dit allemaal betekenen op de lange termijn? De politiek is nu met name bezig met de verkiezingen die op komst zijn. VWS heeft hiervoor de discussienota 'Zorg voor de Toekomst' opgesteld. WGV Zorg en Welzijn is hierover in gesprek met leden en we komen met een gezamenlijke reactie namens Oost-Nederland.
Lees meer

Bevindingen commissie Werken in de Zorg 2020
11-01-2021
De commissie Werken in de Zorg heeft als taak voorstellen te doen om de (toenemende) personele tekorten in de sector zorg en welzijn terug te dringen. VWS heeft de commissie verzocht om in 2020 het accent te leggen op de actuele lessen vanuit coronacrisis: Welke lessen zijn er te leren voor de regionale en voor de landelijke arbeidsmarktaanpak in zorg en welzijn vanuit de coronacrisis?
Lees meer

Voorbereidend onderzoek vaccinatie COVID-19
24-12-2020
De Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Oost Nederland is door het Amsterdam UMC benaderd om mee te werken aan een voorbereidend onderzoek in verband met de vaccinatie onder de zorgmedewerkers. Dit is ter voorbereiding op de landelijke informatiecampagne vanuit het Ministerie van VWS over het vaccin die in januari van start gaat.
Lees meer

Nieuwe webinars rondom het thema digitale vaardigheden in de zorg
05-12-2020
Er wordt een steeds groter beroep gedaan op de digitale vaardigheden van alle medewerkers in de zorg. In samenwerking met het platform Digivaardig in de zorg biedt WGV Zorg en Welzijn de komende maanden wederom een aantal gratis webinars aan. Op deze manier kunnen zorgprofessionals én organisaties snel en makkelijk aan de slag met dit belangrijke thema.
Lees meer

Nieuws per jaar

Klik hieronder om het nieuws van dat jaar weer te geven