Nieuws

Personeelstekorten Achterhoek: Op zoek naar olifantenpaadjes
09-04-2018
In heel Nederland, en dus ook in de Achterhoek, dreigt de komende jaren een groot personeelstekort in de zorgsector. In De Gelderlander verscheen op 4 april hierover het artikel 'Masterplan om zorgsector in Achterhoek te redden'.
Lees meer

Prijswinnaars lezersprijsvraag bekend
28-03-2018
De vier winnaars van de lezersprijsvraag in de Special Zorg en Welzijn zijn bekend. Maaike Baarslag uit Raalte is één van de prijswinnaars. Zij nam op 28 maart '18 haar prijs - een bioscoopbon van € 20,- en een bos bloemen - in ontvangst.
Lees meer

'Experiment Grens': meld uw organisatie aan
22-03-2018
Op 1 maart is “Experiment Grens” gestart. Geïnteresseerde werknemers uit het Duitse grensgebied krijgen de mogelijkheid om een dag mee te lopen in een Nederlandse onderneming en vice versa. Zo kunnen werknemers laagdrempelig testen of werken over de grens een optie zou kunnen zijn.
Lees meer

Nieuwe editie BestuurdersMagazine verschenen
20-03-2018
De eerste editie van het BestuurdersMagazine in 2018 is gepubliceerd. Het magazine, een uitgave van WGV Zorg en Welzijn, is gericht op bestuurders, managers en beleidsmakers van zorg- en welzijnsinstellingen, overheid en onderwijs in Overijssel en Noord- en Oost-Gelderland. Met deze publicatie blijft u op de hoogte van de regionale ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector op bestuurlijk niveau.
Lees meer

Week van Zorg en Welzijn 2018: volop aandacht in Oost-Nederland voor prachtige sector
19-03-2018
Van 12 tot en met 17 maart 2018 vond de 6e Nationale Week van Zorg en Welzijn plaats. De Week werd traditiegetrouw afgesloten met de landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn, die dit jaar voor de 18e keer werd georganiseerd. De afgelopen week openden in Oost-Nederland ongeveer 280 zorg- en welzijnslocaties hun deuren voor het grote publiek. Buurtbewoners, scholieren, familieleden, werkzoekenden en alle andere geïnteresseerden konden een kijkje nemen in het hart van zorg en welzijn en met eigen ogen zien wat voor fantastisch werk er wordt gedaan.
Lees meer

Wendbaar aan het Werk: de eerste resultaten
18-03-2018
In samenwerking met de werkgeversverenigingen Transvorm en WGV Zorg en Welzijn zijn 25 zorg- en welzijnsorganisaties sinds mei 2017 aan de slag met twee complementaire projecten om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te versterken. Het ene project richt zich op goed werknemerschap en het andere op goed werkgeverschap. Beide projecten worden begeleid door een externe adviseur en bevatten een onderzoeks- en een praktische component.
Lees meer

Zet techniek in om personeelstekorten op te lossen
18-03-2018
Het grote personeelstekort in de zorg kan niet alleen worden opgelost met de maatregelen die het kabinet wil nemen om het personeelstekort aan te pakken. Techniek speelt ook een belangrijke rol. Betrokkenen hebben dan ook haast met het ontwikkelen en vooral opschalen van nieuwe technieken. Dit is naar voren gekomen tijdens de bijeenkomst 'Techniek voor betere zorg binnen vijf jaar', bij de Novio Tech Campus Nijmegen op 14 maart '18. De bijeenkomst is een initiatief van de Werkgeversverenigingen voor Zorg en Welzijn uit Gelderland en Overijsssel, Techniekpact Oost, Zorgpact Midden- en Zuid Gelderland en de Provincie Gelderland. 
Lees meer

Symposium mbo-vakmanschap: pleidooi voor de praktijk
16-03-2018
Op vrijdag 9 maart vond, voorafgaand aan de Week van Zorg en Welzijn, het symposium ‘Mbo-vakmanschap: het kloppend hart van de zorg!’ plaats. Zo’n 170 aanwezigen gingen in De Hanzehof in Zutphen met elkaar de dialoog aan over de belangrijke bijdrage van mbo-verzorgenden en -verpleegkundigen aan het zorgproces. De conclusie: we moeten uit de waan van de dag en op zoek naar de juiste mix tussen regels en ruimte, technologie en goed werkgeverschap!
Lees meer

De Week van Zorg en Welzijn is gestart!
12-03-2018
De zesde nationale Week van Zorg en Welzijn is officieel begonnen. Vanochtend vroeg zwom Olympisch zwemkampioen Maarten v.d. Weijden als onderdeel van de kick-off in het zwembad van de Vogellanden in Zwolle. Daarnaast ging hij kort in gesprek en op de foto met medewerkers van de nachtzorg. Als dank voor de gastvrijheid kreeg Fenna Eefting, bestuurder van de Vogellanden de waterbokaal overhandigd.
Lees meer

BN-ers bezoeken middelbare scholen tijdens Week van Zorg en Welzijn
08-03-2018
Tijdens de Nationale Week van Zorg en Welzijn van 12 tot en met 17 maart 2018 rijdt een grote Zorg en Welzijn bus, met aan boord BN-er Tim Haars en ambassadeurs uit zorg en welzijn, door Nederland. De bus bezoekt van maandag t/m vrijdag in totaal 14 middelbare scholen. Op de scholen zullen de ambassadeurs korte gastlessen geven. Hiermee worden jongeren geïnformeerd en gestimuleerd om te kiezen voor een opleiding of beroep in zorg en welzijn. Op donderdagmiddag 15 maart komt de bus naar het Carmel College in Raalte. Tijdens de Week worden er ook gastlessen gegeven op Reggesteyn in Nijverdal, het Greijdanus College in Hardenberg en het Nuborgh College in Elburg. BN-ers Vincent Visser, Barry Paf en Rein van Duivenboden zijn hierbij aanwezig.
Lees meer

Kick-off Week van Zorg en Welzijn: Maarten van der Weijden zwemt bij Vogellanden
07-03-2018
Van 12 tot en met 17 maart organiseren de 14 regionale werkgeversorganisaties zorg en welzijn – verenigd in RegioPlus – de zesde landelijke Week van Zorg en Welzijn. Tijdens de Week openen honderden zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren om te laten zien hoe het is om in de sector te leren en werken. Als kick-off zet ambassadeur Maarten van der Weijden zorg- en welzijnsmedewerkers in het zonnetje. Hij verbindt de 14 zorgregio´s door ze in één etmaal allemaal te bezoeken en bij verschillende zorg- en welzijnsorganisaties een stuk te zwemmen. In het werkgebied van WGV Zorg en Welzijn komt de Olympisch zwemkampioen langs bij Vogellanden, Centrum voor Revalidatie en Bijzondere Tandheelkunde te Zwolle.
Lees meer

Special Week van Zorg en Welzijn op de deurmat
06-03-2018
Volgende week is het al zover: de Week van Zorg en Welzijn vindt plaats. Tussen 12 en 17 maart openen honderden zorg- en welzijnsinstellingen in heel Nederland hun deuren voor het grote publiek. Ter promotie van deze Week valt tussen 3 en 7 maart de Special Zorg en Welzijn op de deurmat.
Lees meer

Kom kijken bij ruim 250 zorg- en welzijnslocaties in Oost-Nederland!
05-03-2018
Tijdens de Nationale Week van Zorg en Welzijn van 12 tot en met 17 maart 2018 voert de grootste sector van Nederland campagne. In Oost-Nederland openen ruim 250 zorg- en welzijnslocaties hun deuren voor het grote publiek. De vraag naar arbeidskrachten in zorg en welzijn groeit de komende jaren sterk. De Week van Zorg en Welzijn is hét moment om te laten zien hoe mooi en veelzijdig de sector zorg & welzijn is en om te laten zien met hoeveel beroepstrots en professionaliteit er overal gewerkt wordt. Het scheppen van een realistisch en positief beeld van werken en leren in zorg & welzijn is het overkoepelend doel van de campagne.
Lees meer

Kom naar symposium ‘Het kloppend hart van de zorg’ op 9 maart
05-02-2018
Acht samenwerkende ROC’s in Oost-Nederland en de Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn organiseren op vrijdag 9 maart 2018 het symposium ‘Mbo-vakmanschap: Het kloppend hart van de zorg!’. Voorafgaand aan de Week van Zorg en Welzijn gaan wij in op de fundamentele bijdrage van de mbo-verpleegkundigen en -verzorgenden aan het zorgproces. Zij zijn het kloppend hart van de zorg!
Lees meer

Nieuws per jaar

Klik hieronder om het nieuws van dat jaar weer te geven